top of page
Търсене
 • Снимка на автораMaria Stancheva

УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ се завръща! Виж страхотните програми и активности за деца и младежи

Кога: 19-21 юли | Къде: местност Узана |


УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ отново ще се проведе през юли, за да придаде на лятото необикновена емоция за малки и големи! Екологичният фестивал трае три дни и е създаден с мисъл за хората и природата.

Отново ни очакват много музика, изкуства, знания, приятелства и споделени емоции! Под открито небе!


Миналата година за първи път посетихме със семейство и приятели УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ (ТУК разказвам малко повече за преживяването и защото си обещахме да го превърнем в традиция!). Тогава нямах и представа, че тази година ще имам възможност, чрез този информационен портал, да бъда техен медиен партньор! Изключително благодарна съм за гласуваното доверие и с радост ще споделям с вас актуална информация за всичко интересно, което ще се случва, с акцент върху събитията за деца.


Те ще се случват в Детския център - най-цветното място на Узанската поляна. Място, където не само децата, но и техните родители се чувстват уютно. Мисията на фестивала тази година е да помогнат на най-малките посетители да изградят екоЛогично мислене. Като им обещава да не им е никак скучно! Организаторите са се погрижили да осигурят най-търпеливите и усмихнати хора, които да накарат децата ни да притихнат, докато учат чрез различни преживявания. Всички активности в Детския център имат за цел да породят нови идеи в малчуганите за едно устойчиво бъдеще на планетата! Сред тях ще открием забавни семейни игри за разтуха, творчески ателиета, четене на книжки, еко работилнички, запознаване с билки, цветя и диви ядливи растения, рисуване, йога и още много вълнуващи приключения сред природата на Узана!


Програмата обещава да бъде изключително богата и разнообразна. Стартът е още в петък следобед като събития ще има до неделя сутринта. За твое удобство можеш да изтеглиш файловете с програмата на телефона си, които ще откриеш по-долу, за да следиш по-лесно графика.


Ние ще се погрижим да откриваш при нас актуална информация и любопитни детайли около участниците, затова следи сайта ни, както и този на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ (последвай и фейсбук страницата им ТУК).


За допълнителна информация и записване за работилничките може да се обадиш на тел.: 0895 792 819.

ИЗНЕНАДИТЕ ЗА ДЕЦАТА ПРОДЪЛЖАВАТ


Организаторите на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ са подготвили и още интересни събития за деца, които ще се случват извън Детския център, така че не пропускай и тях!


 • В петък (19 юли), от 17 до 17:30 часа, в Ин/Ян центъра (намира се на красивата поляна, точно до почивна база „Горски дом”), ще се проведе музикално арт ателие „Пъстроцветни звуци“ за деца от 3 до 103 години с водещ Велина Русева. Очаква ни близка среща със сън дръм, тибетски купи и други забавни инструменти.


 • През трите дни на фестивала, на разположение ще има организирана конна езда - малко пони и грациозни коне, отглеждани на Узана, ще вмъкнат вятър в косите ни. Опитни ездачи ще помогнат на начинаещите с първите уроци по езда. Атракцията е подходяща и за деца! Цена на билет – 5-10 лв. Само в съботния 20 юли в зона ГОРСКОТО (точно до почивна база „Горски дом”) ще може да вземете БЕЗПЛАТНО и първите си уроци по езда.


 • Училище за фокуси и магия с Дани Белев и Мат Мърдок (19 и 20 юли от 18 до 19 часа в пространство СЕБЕПОЗНАНИЕ, вдясно от сцената) – ако сте омагьосани от магичното изкуство, значи сте точните хора за това предизвикателство! Надникнете сред тайните на магията и научете фокус, за да шашнете приятелите си на следващото парти. Училище за фокуси е БЕЗПЛАТНО.


 • Фермерски игри за деца (19 юли, 17:00-18:30 часа, пред сцената). Участието в игрите е БЕЗПЛАТНО, но изисква предварително записване в инфо зоната. Игрите са подходящи за децата на възраст от 8 до 14 години.

 • Фермерски игри за големи (21 юли, 10:00-12:00 часа, пред сцената). Участието в игрите е БЕЗПЛАТНО, но изисква предварително записване в инфо зоната. Препоръчително е участниците в игрите да са на възраст над 16 години.

 • Преход „Запознай се с Узана" (20 юли, 9:00 часа, пред голямата метална спирка до Палатковия лагер) – опознавателен преход сред красивата флора на Узана и достигане до Географския център на България. Специалист по биоразнообразие ще води групата, за да обясни повече за мъховете, цветовете, тревите, храстите и дърветата. За опасните растения, за лечебните билки, за рядкосрещаните растителни видове – информация за всичко това и още много ще получите в специалния опознавателен тур на Узана. Водач на групата – Момчил Назъров, докторант и изследовател към Института по биоразнообразие при Българска академия на науките. Времетраене – 4 часа. Брой участници – 40. Участието в прехода е БЕЗПЛАТНО, но се изисква предварителна РЕГИСТРАЦИЯ (име и телефон) на e-mail: uzanafest@gabrovo.bg или тел.: 0889 388 422; 0889 979 097


 • Преход до връх Исполин (20 юли, 9:30 часа, пред голямата метална спирка до Палатковия лагер) – приятен преход с леко натоварване до първенеца на Шипченска Стара планина. С дъх на билки и през открития поглед към Балкана, пред изкачилите връх Исполин се открива широка гледка към красивите планини и равните поляни. Преходът е с водач, планински спасител от „Планинска спасителна служба“ – Габрово. Участието в прехода е БЕЗПЛАТНО. Регистрация не се изисква.

 • Стена за катерене със Стефан Георгиев и Иво Татев (19, 20 и 21 юли). Стената за катерене е разположена на предната фасада на „Планинска спасителна служба“ – Габрово. Планинските спасители ще обезопасят участниците и ще ги инструктират с правилата за безопасност. Часове за катерене: 19 юли, 16:00 – 19:00 часа; 20 юли, 14:00 – 19:00 часа; 21 юли, 10:00 – 12:00 часа Стената за катерене се ползва БЕЗПЛАТНО. Регистрация не се изисква.

 • Конкурс за кучета „Красота и нрав" (20 юли, 15:30 часа) – вашият домашен любимец е най-, най-, най-! Доведете своя четириног приятел, за да участва в първия конкурс за кучета на фестивала. Конкурсът се организира о т Приют за животни Габрово, в партньорство със Зоомагазин Рокси Маркет. Участието в конкурса изисква предварителна регистрация на място в шатрата на Приют за животни Габрово. Важно е да бъде представен документ за собственост на домашния любимец!


МЛАДЕЖИТЕ СЪЩО НЯМА ДА СКУЧАЯТ

В специалното пространство на младите хора ще е едновременно и забавно, и лежерно, и творческо, и международно, и пълно с предизвикателства! Младежката зона ще бъде позиционирана близо до Детския център. А ето и програмата на събитията, които ще се случват там:
АРТ работилниците в АРТ Зоната  ще бъдат приютени в голямата шатра с красиво име „Подари си преживяване!“. Някои от тях са подходящи за деца, но е нужно предварително записване и съобразяване с възрастта. Разгледай програмата ТУК и се обади за повече информация и евентуално запазване на място на телефон 0898 90 79 30.


Малко по-големите деца (възраст 10+) могат да се присъединят към родителите си на някои от лекциите, подходящи и за мъници, в Презентационните центрове. Сред тях са:


 • „ИзЧисти планини" (петък, 19 юли, от 18:00 до 19:00 часа) - филм и дискусия с Данита Заричанова, екологично сдружение „За Земята"

 • Лекция „Децата и природата - как и защо да засилваме тази така ценна връзка" ( събота, 20 юли, от 16:00 до 16:45 часа) - лектор Росица Гатева, горски педагог, СЦДП Габрово

 • Училище по езиколюбие и родолюбие с Розмари Де Мео (събота, 20 юли, от 11:00 до 12:30 часа)Пълната програма на случващото се в Пространство ПОЗНАНИЕ можеш да разгледаш ТУК.
Разбира се, програмата на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ включва и супер много интересни и разнообразни събития и за нас, възрастните! Затова не пропускай да разгледаш всичко, което ще се случва през трите дни ТУК.


И тъй като музиката е много важна част от програмата и цялостната атмосфера на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ, ще си позволя да споделя с теб и участниците в двете концертни вечери! В петък сцената ще бъде открита от колоритната музика на Out of Muse! Следва модерното рок звучене на Innerglow, а финалът на вечерта ще поставят забележителните и неповторими музиканти от БТР!


Лятната съботна вечер ще бъде озвучена от свежата латино-алжирска музика на Mahrez Hachemi. На сцената ще се качат и Мерудия, за да ни зарадват със своето пъстро реге, а след тях ни очаква силната рок енергия на Lek City Case. Финалът на вечерта ще бъде специален с изключителното присъствие на Владо Михайлов и неговия бенд.


В неделния ден всички гости на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ ще могат да видят талантливите танцьори от ДФА „Габровче“, които ще поведат традиционното узанско хоро!


Повече подробности за музикалните изненади на УЗАНА ПОЛЯНА ФЕСТ виж ТУК.


Ще бъде цветен, наситен с емоции и добро настроение уикенд! Където на една поляна на Узана ще се съберат хора с общи ценности и любов към природата!


Среща там! :)


А докато сме в очакване на големия старт, може да си припомниш част от емоциите на миналогодишното издание в галерията ни:
243 преглеждания0 коментара

Comentários


bottom of page