top of page
Търсене
  • Снимка на автораMaria Stancheva

Виж програмата до края на театралния фестивал „Лято, кукли и приятели"

Актуализирано: 27.06

Кога: от 1 юни до 31 август | Къде: открита арт сцена на Конниците |

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели" се завръща за шести пореден път на откритата арт сцена до Художествена галерия „Борис Денев" (до паметника „Асеневци).


От 1 юни до 31 август, всяка събота от 11 часа (с вход свободен) ще ни гостуват спектакли от различни държавни куклени театри, драматично-куклени театри, драматични и общински театри, както и независими театрални формации.


Фестивалът ще зарадва публиката освен с колоритни представления и с артработилнички, изложби и други интересни събития.


Вече установената традиция предполага представянето на спектакли

както от цялата страна, така и от чужбина – Румъния, Англия, Босна и

Херцеговина.


Селектираните представления са подходящи за семейна публика и са подбрани така, че да подпомагат естетическото, духовното и емоционално развитие на децата.

Предстоят срещи с Баба Цоцолана, Патилан, Маша и Мечока, Мързеливия крал, Житената питка, Чими, добрия Боб и театрите от София, Пловдив, Бургас, Шумен, Смолян, Русе, Стара Загора, Сливен и др.


Шестото издание на фестивала е категорично доказателство за устойчивостта на МКТФ „Лято, кукли и приятели“. Това мотивира артистичния директор Веселин Василев от Театър ВЕСЕЛ отново да включи съпътстващ модул в рамките на фестивала с разнообразни допълнителни събития като артработилнички, изложби и др . Именно с тези събития ще се обогати присъствието на различни по жанр изкуства, свързани с кукления театър.


„Сцена и кукли“ в Художествената галерия „Борис Денев“ е изложба на

Емелияна Тотева – един от водещите сценографи у нас и в чужбина. „Приятелите на „Лято, кукли и приятели“ пред факултета по изобразително изкуство на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ е другото събитие – уникална фотоизложба, посветена на първите пет издания на културния форум.


Интересът към кукленото театрално изкуство ще бъде провокиран и чрез спектакъл за възрастни – „Упс... Аз ли го казах?“. А авторската вечер е среща с Янко Митев – актьор, режисьор и драматург, създал множество пиеси и стихове за деца.


Следи страницата ни за актуална програма и не забравяй да последваш фейсбук страницата на организаторите от театър ВЕСЕЛ! При неподходящи атмосферни условия спектаклите ще бъдат представяни на сцената на Народно читалище „Искра - 1896“.


Спектаклите и събитията от програмата на фестивала „Лято, кукли и приятели“ са БЕЗПЛАТНИ за зрителите.


На 1 юни Фестивалът стартира с постановката „Храбрият дървар" и актьорите от Държавен куклен театър Пловдив!213 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page