top of page
Търсене
  • Снимка на автораMaria Stancheva

А кой създаде този сайт и защо?

Актуализирано: 14.02
Здравей и добре дошла/дошъл в едно пространство, което, надявам се, ще ти бъде полезно. Аз съм Мария и съм човекът, който го създаде в опит да улесни други родители, които, също като мен, непрестанно търсят отговори на милионите въпроси, съпровождащи родителството.


В този пост ще ти споделя малко повече за себе си и идеята, която роди след себе си ZaDecataNaVT.


Родена съм и израснах в Търново. Тук срещнах и съпруга си, още в гимназията и заедно заминахме за София. Там учих журналистика и впоследствие работих като редактор в различни списания. Животът ни там беше страхотен, какъвто несъмнено е за всички млади хора - толкова много забавления и възможности. Но когато се появи дъщеря ни, усетихме, че е време да забавим темпото и отново да сме близо до семействата си. Затова и се върнахме в родното Търново, вече в компанията на една малка госпожица.


Колкото повече тя растеше, толкова повече въпроси имах аз - много от тях свързани с подходящи занимания за нея, места, които да посетим, хора, на които да се доверя и чиито услуги да използвам. Намирането на отговори често беше трудно и винаги се случваше с помощта на други майки. Но често и те самите не знаеха накъде да ме насочат.


С появата на сина ми въпросите сякаш само се умножиха и в един момент си дадох сметка, че градът ни има нужда от едно място, пълно с отговори. Дали можех аз да съм човекът, който да го създаде - и до ден днешен не съм сигурна в отговора. Но поне опитах. Резултатът е на лице - моята представа за информационен портал, от който родителите в Търново се нуждаем.


Тук ще откриеш разнообразни активности за деца, места, които могат да ти бъдат полезни, ще се старая да споделям актуална информация за предстоящи събития. Журналистът в мен, макар и по майчинство, също ще се изяви и ще го впрегна да сподели интервюта с интересни хора от града ни, които работят за подобряване на средата за подрастващите. В раздел Образование пък ще откриеш информация за различните институции в града, защото несъмнено всички родители се вълнуваме къде, кога и как да запишем детето си. Събрах и контакти на професионалисти, които могат да ти бъдат полезни - аниматори, терапевти, логопеди, сладкари, фризьори, фотографи и др.


Надявам се всичко тук да ти бъде от полза. Надявам се да откриеш много неподозирани възможности за развитието на твоето дете в нашия град (аз със сигурност бях изненадана от разнообразието от школи и клубове!).


В днешното време, в което всички сме на телефоните и непрестанно търсим информация, надявам се този сайт да се превърне в твоята отправна точка за всичко, свързано с децата в града ни! Ще се радвам на всяка обратна връзка - мнения, коментари и градивна критика, за да развием ZaDecataNaVT заедно, защото вече дойде моментът да го споделя със света и заедно да видим пълния му потенциал.


Благодаря за доверието!


Мария

252 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page