top of page
Търсене
  • Снимка на автораMaria Stancheva

Какво открихме в първата по рода си кутия за пътешественици?

Актуализирано: 7.05Когато един продукт е създаден с мисъл, любов и внимание, то си личи! И тогава ти се иска да споделиш за него с всички :) Затова и днес пиша този пост, защото с дъщеря ми направихме истинско попадение, когато се сдобихме с първата по рода си образователна кутия за пътешественици*! Тя е част от каталога на „365 идеи" - бранд за образователни ресурси за деца, родители и учители. Вече имаме техния календар с 365 идеи за занимания през цялата година и той ни подари страхотни моменти на забавление за цялото семейство. Затова подозирах, че и кутията за пътешественици няма да ни разочарова. Истината обаче е, че тя надмина очакванията ми и сега ще ти кажа защо.


Самото представяне, което ще откриеш на сайта, е доста обещаващо -


Иновативен образователен продукт, който съдържа над 10 игри и предизвикателства, свързани с културата и традициите на Япония. Книжка с истории, макет за сглобяване, творчески проекти и научни експерименти".

Но когато отвориш кутията и започнеш да разглеждаш всичко, което се крие вътре, осъзнаваш колко много труд и мисъл са били вложени при създаването.Разглеждането на съдържанието си беше като своеобразно мини пътуване до Япония за мен и дъщеря ми. Първи бяха изиграни мемори картите - една игра с мен, една игра с баща ѝ (дъщеря ми обожава този тип игри, а в случая, картинките направиха играта още по-интересна, защото трябваше на всяка да открием къде е скрита планината Фуджи).


После сгъвахме оригами (и да, жеравът ме затрудни, признавам си!), дъщеря ми сглоби макет на традиционната японска порта тории, докато аз ѝ четях думи и цифри на японски и ги повтаряхме заедно. На другия ден си направихме вулкан в домашни условия - оказа се супер лесно и ефектно. В паспорта ѝ заедно измислихме и нарисувахме „печат" от Италия, което беше супер, защото тъкмо преди седмица се бяхме върнали от първото ни семейно пътуване до Ботуша. Преди лягане четем от книжката с истории за Япония и двете научаваме интересни факти, които, признавам си, бяха нови и за мен :)И да, предстоят ни още вълнуващи японски приключения! Изненадите в кутията сякаш не свършват! Аз, разбира се, нямам търпение да си приготвим суши, но усещам, че първо ще трябва да направим експеримента със земетресението, преди да мога да се поглезя с кухнята. А дотогава изглежда ще слушам дъщеря ми как не спира да брои от 1 до 10 на японски, защото това се превърна в „новата ѝ любима песен" :)


С оглед на това колко залят е пазарът ни с всякакви продукти за деца, изборът какво да купиш, което да бъде хем полезно, хем забавно, хем да не бъде захвърлено на втория ден, ми се струва често почти невъзможен. Затова се опитвам, пазарувайки, да инвестирам в качествени детски продукти (ако може да са и родно производство, още по-добре!). А тази кутия, поне за мен, попада именно в тази категория. Развива различни умения, дава нови знания, провокира детето да мисли, развива четивната грамотност, фината моторика, аналитичното мислене и паметта, помага му да опознае друга култура и обогатява кръгозора му (а и този на родителя!). Категорично заявявам, че за мен това се оказа топ придобивката на годината!


Близките ми знаят, че когато наистина харесвам нещо, не спирам да говоря за него :) Затова и днес написах този текст, затова и споделих и със създателката на кутията каква невероятна работа е свършила! А тя беше така добра да ми предложи промо код за всички родители, които решат, че искат да се сдобият със своя кутия на пътешественика! Колко страхотно е това! Специалните благодарности за жеста към нея!


А за всички, които стигнаха до края, ето и обещания промо код - Codevt10!* Кутията е подходяща за деца от 6 до 13 години


136 преглеждания0 коментара

コメント


bottom of page